Nyheter

Svenskmål när Pittsburgh vann

Carl Hagelin stod för ett mål och en assist, och Patric Hörnqvist gjorde ett mål, när Pittsburgh besegrade New York Rangers med 5-2 i NHL-ishockeyn. Hörnqvist inledde matchens målskytte efter drygt tre minuter, när pucken satt i nätet bakom Henrik Lundqvist i Rangers mål.(TT)
Publicerad 15 januari 2018

Hörnqvist inledde matchens målskytte efter drygt tre minuter, när pucken satt i nätet bakom Henrik Lundqvist i Rangers mål. Hagelin noterades för assist och tog i och med det sin 200:e poäng i NHL.

Rangers kvitterade och gick om i den första perioden innan Pittsburgh tog över målskyttet igen i den andra. Carl Hagelin fastställde slutresultatet i tom kasse med mindre än två minuter kvar av matchen. Han utsågs till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.

Lundqvist gjorde 42 räddningar för Rangers, som har förlorat de tre senaste matcherna.

””

Vancouvers Loui Eriksson kvitterade till 1-1 i matchen mot Minnesota som slutade 3-2. Alexander Edler och Henrik Sedin noterades för assist till målet.

Matchen gick till förlängning och Edler och Eriksson plockade varsin assistpoäng när Brandon Sutters satte det avgörande målet efter 2.50.

Vancouvers målvakt Jacob Markström gjorde 21 räddningar, och utsågs till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.

Daniel Sedin spelade inte på grund av ryggproblem, han hade innan spelat 300 matcher i rad.