TT-Sport

Förvånad Sundqvist Brynäs hjälte

TT-Sport Artikeln publicerades

För knappt ett år sedan slet Jörgen Sundqvist av två muskler i ljumsken samtidigt som två närliggande muskler nästan också gick av. Det sades att karriären var slut. Det var den inte.(TT)

Trotjänaren är inne på sin trettonde säsong i klubben och har de senaste säsongerna gjort max ett mål per säsong.

Det senaste gjorde han i en slutspelsmatch 10 mars 2016 mot Djurgården.

Senaste seriemålet noterades den 1 november 2014.

Torsdagskvällens fullträff rätt upp i krysset var läckert och ven som en pisksnärt förbi Johannes Jönsson.

– När man väl gör mål är det bättre att de är fina, ha, ha. Det var en bra passning från Granis (Jonathan Granström) sedan lyckades jag verkligen få upp pucken bra. Jätteskönt att vinna och framför allt på hemmaplan eftersom vi hade förlorat två här innan, säger Sundqvist väl medveten om Brynäs blytunga inledning med fyra raka förluster innan första vinsten senast mot Örebro borta.

Kämpade sig tillbaka

Men hur kommer det sig ens att han står här?

Den otäcka skadan, då hans ben fastnade i en motspelares ben och rycktes till olyckligt, kunde ha knäckt vem som helst.

Backveteranen hade bara spelat åtta matcher och resten av förra säsongen blev rehabilitering:

– Jag hade kontrakt som räckte över det här året redan då. När rehaben inte gick så fort som vi hade hoppats var det en trygghet att ha. Sedan fick jag hela sommaren på mig att bygga upp kroppen igen. Det kanske var det bästa.

TT: Tankar på att lägga av?

– Nej, aldrig. Jag ville verkligen ge det en chans. Hockey är bland det roligaste jag vet fortfarande så det är självklart det som driver en - att få vara där ute och tävla.

TT: Hur höll du modet uppe?

– För att grabbarna spelade så jäkla bra, jag njöt av att se dem spela helt enkelt och när man blir lite äldre så kan man ta en skada lite mer med ro. Man känner sig inte lika stressad som när man var yngre. Man är lite klokare kanske.

Folktomt

"Sunkens" tålamod har Brynäs haft nytta av nu när krisrubrikerna har haglat.

Han har spelat samtliga sex matcher och tycker att torsdagens 3-1 seger mot Karlskrona, där Brynäs hade 15-1 i skott under mittperioden, var säsongens bästa 60 minuter hittills.

Typiskt nog inför endast 3 532 åskådare i Gavlerinken där man stängt av hela övre etaget för att få bättre stämning i arenan.

– Jättetråkigt! Men vi sa innan att vi försöker hålla uppe energin i båset även om det kan bli ganska tyst på läktaren.

TT: Vinst mot Örebro borta och första hemmasegern mot Karlskrona. Har det vänt nu?

– För tidigt att säga men media har överdrivit situationen lite. Det är panik, kaos och allt möjligt men vi har känt oss rätt lugna i laget och har vetat vad vi behöver ändra på.