TT-Sport

Sundgren: "De sade att jag kunnat dö"

TT-Sport Artikeln publicerades

Förra veckan lades AIK-backen Daniel Sundgren akut in på Karolinska sjukhuset, med vad som senare visade sig vara en blodpropp i lungorna. 26-åringen - som har skrivits ut från sjukhuset - berättar nu för Sportlib att det var flickvännen som tvingade honom att söka vård, och att det kan ha varit avgörande.(TT)

Förra veckan lades AIK-backen Daniel Sundgren akut in på Karolinska sjukhuset, med vad som senare visade sig vara en blodpropp i lungorna. 26-åringen - som har skrivits ut från sjukhuset - berättar nu för Sportlib att det var flickvännen som tvingade honom att söka vård, och att det kan ha varit avgörande.

– Hon tvingade mig till sjukhuset. Och de (läkarna) sade det, att om hon inte hade tvingat mig dit hade jag kunnat dö. Det är sjukt... jag vet inte... Man blir lite gråtig nästan, säger Sundgren till Sportlib.

Daniel Sundgren missade de två avslutande matcherna i fotbollsallsvenskan. När han kan vara tillbaka på planen är oklart.

– Den blodpropp som växer upp ovanför knäet i låret eller högre kräver nog minst sex månaders behandling, säger förre överläkaren Henry Eriksson till Aftonbladet.