TT-Sport

Stjärnan skadad när Luleå tog revansch

TT-Sport Artikeln publicerades

Serieledaren Luleå tog revansch på Modo för förra veckans storförlust och vann toppmötet i SDHL på hemmaplan med 3-2 efter straffar.(TT)

Serieledaren Luleå tog revansch på Modo för förra veckans storförlust och vann toppmötet i SDHL på hemmaplan med 3-2 efter straffar. Men segern kan ha blivit dyrköpt för SM-guldfavoriten då finländska stjärnbacken och lagkaptenen Jenni Hiirikoski fick hjälpas av isen efter att ha kolliderat med Modomålvakten Emma Söderberg.

– Det är osäkert där, hon måste träffa vårt medicinska team i morgon (torsdag) och då vet vi mer, sade tränaren Fredrik Glader till NSD.

Michelle Karvinen avgjorde för Luleå i straffläggningen.

Modo vann med hela 5-0 när lagen möttes för en vecka sedan och missade ett kanonläge att vinna igen när serietrean fick spela i numerärt överläge i 3.23 i förlängningen, varav 21 sekunder i fem mot tre.

Segern innebär att Luleå tog ett stort steg mot serieseger. Laget leder med fem poängs marginal till tvåan Linköping med två omgångar kvar att spela. Grundserien spelas färdigt i helgen och i nästa vecka börjar SM-slutspelet.