Nyheter

Svenskarna stod för målen i Anaheim

Det blev svensk målfest när Anaheim slog Vancouver i NHL-ishockeyn. Jakob Silfverberg satte två mål och Hampus Lindholm ett. - Jag hade två skott och båda gick in, en skön känsla, säger Silfverberg. Anaheim övertygade på hemmais mot Vancouver.(TT)
Publicerad 10 november 2017

Anaheim övertygade på hemmais mot Vancouver. Lindholm inledde det blågula målskyttet i första perioden. Silfverberg gjorde två mål inom loppet av 35 sekunder i början på sista perioden och fastställde slutresultatet 4-1 bakom Vancouvers målvakt Jacob Markström.

Det var hans tredje och fjärde mål för säsongen, alla fyra är gjorda under de sex senaste matcherna.

””

"En laginsats"

Anaheim hade inför matchen bara gjort fem mål totalt i powerplay. Mot Vancouver kom tre i numerärt överläge.

””
””

Rikard Rakell stod för framspelningar till tre av målen.

Steen avgjorde på straff

Alexander Steen ordnade ännu en seger för St Louis mot ett förlusttyngt Arizona genom att sätta den avgörande straffen.

St Louis har ett strålande facit från inledningen på säsongen, med 13 segrar på 17 matcher. För Arizona har det sett nattsvart ut, med bara två segrar hittills. I inbördes möten mellan lagen har St Louis vunnit tolv raka matcher.

Det stod 2-2 mellan lagen efter full tid. Brayden Schenn och Alexander Steen satte varsin straff för St Louis och lagets målvakt Carter Hutton tog Arizonas båda straffar.

Den förre HV71- och Frölundaspelaren Oscar Fantenberg gjorde sitt allra första NHL-mål. Den 26-årige backen gjorde Los Angeles andra mål i matchen mot Tampa Bay. Men LA-laget förlorade med 2-5. Hans svenske backkollega i Tampa Bay, gjorde också mål i matchen.