Nyheter

Spanien vidare efter nervösa minuter

Det blev en rysaravslutning på gruppspelet i fotbolls-EM. När allt var klart hade Spanien tagit andraplatsen - på samma poäng som Skottland och Portugal. England vann gruppen efter tre segrar och möter världstrean Frankrike i sin kvartsfinal.(TT)
Publicerad 27 juli 2017

Spanien förlorade den avslutande gruppspelsmatchen mot Skottland med 0-1. Men trots det spelar laget kvartsfinal mot skrällen Österrike på söndag.

Den spanske förbundskaptenen Jorge Vilda sade så här till Uefas webbplats:

””

Signeul ute

Skottland, som coachas av svenska Anna Signeul, tog ledningen strax innan pausvilan då Spaniens målvakt Sandra Panos gjorde en tokig utrusning. Bollen hamnade vid Caroline Weirs fötter och hon tryckte in 1-0. Spanien låg sedan strävsamt på för en kvittering, men den kom aldrig.

Men det räckte alltså för avancemang.

Samtidigt hade ytterligare ett skotskt mål tagit dem vidare i turneringen.

””

Pertfekt insats

Lika deppigt var det i Portugal.

Ett till mål från dem hade i stället skickat dem till kvartsfinal.

””

England gick rent genom gruppspelet och rafsade åt sig en snabb ledning under torsdagskvällen. Redan efter sju minuter satte Toni Duggan 1-0. Ledningen blev inte långvarig - tio minuter senare höll sig Carolina Mendes nämligen framme och satte kvitteringsmålet.

Tre minuter in i den andra halvleken slet sig Nikita Parris fram i Portugals straffområde och smällde dit 2-1-målet för England - som möter en av guldfavoriterna, Frankrike, i sin kvartsfinal på söndag.