Nyheter

Snabb revansch för Modo

Modo studsade tillbaka snabbt efter att ha fått en fruktansvärd omgång av Frölunda i torsdags. Örnsköldsvikslaget besegrade på hemmais Rögle med 4-2 efter framför allt en strålande andraperiod.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015
Modo studsade tillbaka snabbt efter att ha fått en fruktansvärd omgång av Frölunda i torsdags. Örnsköldsvikslaget besegrade på hemmais Rögle med 4-2 efter framför allt en strålande andraperiod. Modo kom till start efter en svidande 0­-7-förlust borta mo

Modo kom till start efter en svidande 0­-7-förlust borta mot Frölunda och har varit väldigt svajigt i inledningen av serien. Försvarsspelet har varit riktigt uselt i flera matcher och tränaren Larry Huras man-man-spel har kritiserats.

Däremot har Rögles Anders Eldebrink, den gamle backklippan, fått till nykomlingarnas försvarsspel. Rögle hade inför matchen bara släppt in 17 mål, i klass med topplagen i serien.

Modo - möjligen präglat av smällen mot Frölunda - hade mycket riktigt väldigt svårt att dyrka upp Rögles försvar i första perioden och skåningarnas snabba spelvändningar var sylvassa.

Det var också efter en sådan Jack Connolly styrde in 1-0, som Rögle fick med sig till paus.

Larry Huras torde där ha sagt många sanningens ord till sina lirare, som kom ut som ett helt nytt lag. Stundtals hade Modo rena uppvisningen i anfallszon och vann skotten med 14-1. Men Rögles suveräne målvakt Oscar Dansk såg till att Modo bara hade en 2-1-ledning inför tredje perioden, efter snygga mål av Bill Thomas och Per-Åge Skröder.

Det kan noteras att de djupdykningar Modo gjort hittills den här säsongen har kommit på bortaplan, hemma hade laget vunnit två av tre matcher inför lördagens omgång.

En ful crosschecking i ryggen av Modos Kyle Wilson på Jesper Williamsson kunde ha blivit ödesdiger för hemmalaget. Wilson fick fem minuter plus matchstraff.

Modo krigade dock enormt under de fem minuterna och lyckades hålla målet rent från påhälsning.

Rögle kom fortsättningsvis inte riktigt åt Modo och Per-Åge Skröder avgjorde matchen med sitt andra mål för kvällen, i tom kasse.

Till slut en mycket rättvis seger för Modo som matchade ett nyförvärva, backen Joel Kwiatkowski. Den 38-årige kanadensaren gjorde en mycket bra match, spelade oftast i par med tjugo år yngre Jesper Lindgren.