TT-Sport

Semestern indragen för missnöjd Nadal

TT-Sport Artikeln publicerades

Semester? Glöm det! Spanske tennisstjärnan Rafael Nadal är så missnöjd med sitt tennisår att det blir träning i stället för ledighet efter ATP-slutspelet.(TT)

– Jag har inte gjort mitt jobb ordentligt, jag förtjänar ingen semester i år, sade Nadal sedan han besegrat landsmannen David Ferrer med 6-7, 6-3, 6-4 och tagit tredje raka segern i ATP-slutspelet.

Nadal har hittat formen sent efter ett tennisår han helst av allt vill glömma. Den förre världsettan trillade först av Paristronen (där han vunnit nio gånger mellan 2005 och 2014) och åkte sedan genant tidigt ur både Wimbledon och US Open.

Redan före fredagens vinst över Ferrer var Nadal klar för semifinal, men han sparade inte på energin för det. Det blev en stenhård sluggerfest från baslinjen mellan de två spanjorerna under två timmar och 37 minuter.

En urladdning som kom bara 24 timmar före semifinalen mot världsettan Novak Djokovic, som hade en vilodag på fredagen.

– Jag vet hur jag måste spela mot Novak, men det kan bli svårt. Det är en stor utmaning, men jag räds den inte, sade Nadal.

Förutom Nadal och Djokovic är också Roger Federer klar för semifinal. Den fjärde semifinalplatsen gör Stanislas Wawrinka och Andy Murray upp om.