Nyheter

Sembrant målskytt i franska stormötet

Lagkapten Linda Sembrant samt anfallarna Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson startade alla för Montpellier i stormatchen borta mot Lyon i den franska ligan. Men den blågula landslagstrion fick kliva av planen som förlorare i Lyons 2-1-seger där mittbacken Sembrant gjorde Montpelliers tröstmål.(TT)
Publicerad 5 februari 2018

Tyska mittfältsstjärnan Dzsenifer Marozsán var matchens stora förgrundsfigur. I den 43:e minuten satte 25-åringen 1-0 efter vackert samarbete med anfallaren Eugénie Le Sommer. 2-0 sköt Marozsán på en frispark från långt håll i 68:e. Linda Sembrant reducerade till 1-2 på tilläggstid i 92:a minuten.

Resultatet innebar serieledande Lyons 14:e raka seger på lika många matcher i den franska ligan. Svensklaget Montpellier återfinns på tredje plats, tolv poäng bakom Lyon i en haltande tabell.