TT-Sport

Qviding kräver lagen på pengar

TT-Sport Artikeln publicerades

För att fotbollsklubben Qviding i Göteborg ska undvika konkurs måste alla lag i föreningen samla in 20 000 kronor före december. - Det är för att betala de löpande kostnaderna. Dem kan man inte skjuta på när man befinner sig i rekonstruktion.(TT)

För att fotbollsklubben Qviding i Göteborg ska undvika konkurs måste alla lag i föreningen samla in 20 000 kronor före december.

– Det är för att betala de löpande kostnaderna. Dem kan man inte skjuta på när man befinner sig i rekonstruktion. Tidigare har man alltid lånat för att betala sina skulder, men nu vill vi komma ikapp en gång för alla, säger ordföranden Rikard Attling till Göteborgs-Posten.

– VI måste helt enkelt få in 750 000 under hösten, annars upphör Qviding FIF att existera. 20 000 kronor per lag är inte så väldigt mycket om det är 30-40 personer i varje lag.

Qviding är en av Göteborgs största fotbollsföreningar, framför allt på ungdomssidan. Men sedan det 2014 uppdagades att klubben fuskar med ansökningar om aktivitetsbidrag har ekonomin gradvis gått utför i allt raskare takt. I år blev läget akut och föreningen försattes i rekonstruktion.

Qviding har ett herrlag i division 1 och ytterligare 20 lag. Om alla lag bidrar med 20 000 får klubben in 420 000 kronor. Resterande 330 000 hoppas man kunna lösa på annat håll.