Nyheter

Pedersen fixade ny uddamålsseger för Piteå

Inget lag verkar kunna stoppa damallsvenskans segermaskin Piteå. Borta mot Göteborg gjorde June Pedersens enda målet, och norrbottningarna har nu vunnit fem av sex matcher med uddamålet. - Vi har en förmåga att vinna jämna matcher, säger tränaren Stellan Carlsson till Piteå-Tidningen.(TT)
Publicerad 27 maj 2018

Piteå spelar, och har flytet, som ett svenskt mästarlag i fotboll. I söndagseftermiddagens bortamöte med tabellåttan Göteborg på Valhalla IP kom det allsvenska topplagets sjätte seger på lika många omgångar.

Norskan June Pedersen, som avgjorde säsongens två första matcher mot IFK Kalmar och Eskilstuna, bröt en tre matcher lång måltorka och satte matchens enda mål på en frispark från 40 meter i den nionde minuten.

””

I Växjö var hemmalaget överlägset jumbon IFK Kalmar i nykomlingsmötet. 21-åriga Anna Anvegård, nyligen uttagen i A-landslaget, gjorde sitt fjärde seriemål för säsongen när hon öppnade målskyttet redan i den fjärde minuten. Växjö vann med 4-1 och avancerade till fjärde plats i en jämn tabell.

Rosengårds skotska landslagsanfallare Fiona Brown såg till att Malmölaget behåller andraplatsen i tabellen efter en 2-0-seger i Skånederbyt hemma mot tian Vittsjö. Brown gjorde båda målen - i 17:e respektive 57:e minuten - och avståndet till suveräna serieledaren Piteå är fortsatt fem poäng.