Nyheter

Palm avgjorde toppmöte

Leksand har gått som tåget i SDHL - men HV71 satte stopp för Dalalagets nio matcher långa segersvit. Isabell Palm forcerade in segermålet 2-1 på en retur i mitten av andra perioden sedan kedjekompisen och landslagsprofilen Fanny Rask först avslutat efter en stark uppåkning från egen zon.(TT)
Publicerad 21 oktober 2018

Leksand har gått som tåget i SDHL - men HV71 satte stopp för Dalalagets nio matcher långa segersvit.

Isabell Palm forcerade in segermålet 2-1 på en retur i mitten av andra perioden sedan kedjekompisen och landslagsprofilen Fanny Rask först avslutat efter en stark uppåkning från egen zon.

Leksand tog ledningen genom Alva Johnsson i första perioden, men hemmalaget kvitterade innan första perioden var över genom Jessica Healey.

Det var femte raka segern för HV71 som spetsade till toppstriden ytterligare. Jönköpingslaget har tagit tio trepoängare och bara förlorat en match under ordinarie speltid. Laget gick upp på 33 poäng, samma antal som tvåan Leksand. Serieledande Modo är fyra poäng före, men har en match mer spelad.

Modo krossade SDE på bortais med 7-1 efter att ha gjort 5-0 i första perioden. Mina Waxin svarade för två av målen.