TT-Sport

Oavgjort i historiskt VM-kval

TT-Sport Artikeln publicerades

Sverige ledde med 2-0 och 3-2 men det blev ingen historisk seger i den första VM-kvalmatchen i futsal. Montenegro kvitterade till 3-3 och när Dan Mönell fick chansen att avgöra med två sekunder kvar hann inte bortalagets målvakt Dragoljub Despotovic flytta på sig och kunde därmed rädda det stenhårda skottet.(TT)

Sverige ledde med 2-0 och 3-2 men det blev ingen historisk seger i den första VM-kvalmatchen i futsal.

Montenegro kvitterade till 3-3 och när Dan Mönell fick chansen att avgöra med två sekunder kvar hann inte bortalagets målvakt Dragoljub Despotovic flytta på sig och kunde därmed rädda det stenhårda skottet.

Simon Chekroun och Hanna Abraham slog till inom loppet av 59 sekunder och gav Blågult 2-0 i Agnebergshallen i Uddevalla. Montenegrinerna antog utmaningen och kvitterade till 2-2 på elva sekunder i slutet av första halvlek.

Mönell gjorde 3-2 men med knappt sex minuter kvar utjämnade Bojan Bajovic.

Gruppspelet i Uddevalla fortsätter med matcher mot San Marino på fredagen och Grekland på söndag. Gruppsegraren går vidare till kvalets huvudrunda i december där Azerbajdzjan, Vitryssland och värdlandet Kroatien väntar. VM-slutspelet avgörs i Colombia 14 september-2 oktober 2016.