Nyheter

"En förening som slåss om guldet"

Två mål i SHL-premiären och segerskytt mot HV71. Dennis Everberg har satt avtryck direkt i Växjö. - Att avgöra är det man vill göra, sade nyförvärvet.(TT)
Publicerad 24 september 2016

2014 lämnade Dennis Everberg då allsvenska Rögle för spel i Nordamerika, där han under de två senaste säsongerna spelat för NHL-laget Colorado och AHL-klubbarna Lake Erie Monsters och San Antonio Rampage.

Tillbaka i svensk ishockey har 24-åringen fått en drömstart.

””

"Oerhört skönt"

Han har inlett comebacken i Sverige med att näta tre gånger i SHL på de två inledande matcherna.

””
””

Efter att hemmalaget bland annat missat chansen att kvittera i fem minuters powerplay i rad i tredje perioden trodde kanske många att en av guldfavoriterna skulle bli utan poäng i säsongens hemmapremiär.

Kaptenen kvitterade

Då styrde Växjös kapten Liam Reddox in 3-3.

Och bara 25 sekunder in i förlängningen kom bonuspoängen.

””
””

Efter en nästan en periods spel mot HV71 verkade det dock som att Växjö skulle plocka en ny trepoängare. Redan innan tolv minuter var spelade stod det nämligen 2-0 till klubben som blev svensk mästare 2015.

Men HV71 reducerade med 31 sekunder kvar av period ett och satte sedan två mål på kort tid i början av den andra perioden.

Johan Lindbom, tränare i HV71, var nöjd med lagets prestation.