TT-Sport

Ny seger för Readly Express

TT-Sport Artikeln publicerades

Readly Express fortsätter att rada upp segrarna mot tufft motstånd. På lördagen vann femåringen SM på nytt löpningsrekord, 1. 11,8/2 640 m auto, på Åbytravet. - Han var lika bra som vanligt, konstaterade Jorma Kontio lugnt. Readly Express är på väg att bli internationell superstjärna.(TT)

Readly Express är på väg att bli internationell superstjärna. Visserligen är han bara inne på sin tredje tävlingssäsong men segern var den 19:e på endast 22 försök.

Han förlorade två gånger som treåring och en gång i fjol, men har aldrig varit sämre än tvåa.

I år har det blivit fem raka segrar och 2,2 miljoner kronor inkört

Den största vinsten kom i Jubileumspokalen där han vann på världsrekordtiden 1.09,9 över medeldistans.

Snart Ina Scott-klass

Sverige har haft superhästar som Queen L, Ina Scott, Maharajah. Samtliga har staplat storloppssegrar och trion har vunnit Prix dâ??Amerique i Paris.

Readly Express är på väg upp i den kategorin av stjärnor.

– Jag tycker att han bara blir bättre. I dag var han jättefin igen och jag tror säkert att han hade kunnat trava ännu lite fortare om det hade behövts, sade kusken Jorma Kontio som har kört hästen till seger vid 17 tillfällen.

Tränaren Timo Nurmos var själv inte på plats i Mölndal men kunde se ännu en topprestation från tv-fåtöljen. Nurmos har hela tiden haft det långsiktiga målet mot Prix dâ??Amerique sista helgen i januari

– Hästen är otrolig. Vi siktar vidare mot Paris och får se om det blir ett lopp till i Sverige innan vi åker. Det finns också lopp att välja på i Frankrike i december men Prix Tenor du Baune på julafton är i alla fall ett tänkbart lopp öppet bara för femåringar, säger Nurmos.

Stor segercheck

SM för ston blev en seger för Micael Melander bakom Super Ariel. Ekipaget fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och kunde utnyttja det extra invändiga spåret (open stretch) som finns på upploppet.

– Hon kändes jättefin hela loppet och jag vet hur snabbt Super Ariel kan spurta med ett sådant här lopp. 500 000 kronor har jag aldrig kört in tidigare i ett och samma lopp, sade Melander med proffslicens på Dannero i Ångermanland.

Solängettränaren Kennet Häggström var oerhört lycklig efter SM-segern.

– Det här är det största jag har varit med om inom travet, jublade Häggström.

SM i monté (travridning) var med på V75-spelet för första gången. Segern gick till landets i särklass bästa jockey - Sofia Aronsson som red Candor Hall till klar vinst.