TT-Sport

Northugs vändning - göra snar comeback

TT-Sport Artikeln publicerades

Lillebror Even Northug har redan gläntat på dörren. Nu berättar Petter Northugs tränare Stig Rune Kveen att dörren till comeback står vidöppen.(TT)

Lillebror Even Northug har redan gläntat på dörren. Nu berättar Petter Northugs tränare Stig Rune Kveen att dörren till comeback står vidöppen.

Den 32-årige skidstjärnan Petter Northug, som tagit 13 VM-guld och två OS-guld, planerar att tillsammans med 22-årige Even delta i sprintstafetten för klubben Strindheim vid de norska mästerskapen i Alta i början av april.

– Det är stor chans att Petter kör sprintstafetten. Det är något som motiverar honom, i och med att han kan köra med sin bror. På pappret är det ett relativt starkt lag. Så det står helt klart att Petter dyker upp i Alta, säger tränaren Stig Rune Kveen.

Petter Northug har varit långt ifrån den absoluta världseliten de senaste två åren och var inte nära att tas ut i landslagstruppen till OS i Pyeongchang. Han har tidigare meddelat att världscupsäsongen är över. Det är fortfarande osäkert om den frispråkige norrmannen fortsätter nästa säsong.

– Det är för tidigt att säga. Men det är helt klart positivt att Petter vill tävla igen, säger Kveen.