Nyheter

Kalla åtta i Davos: Fick ut det jag hade

Det blev ingen tredje seger i följd för Charlotte Kalla. I Davos var norskorna för starka och svenskan slutade på åttonde plats. - Jag känner att jag fått ut det jag hade i kroppen i dag, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Kalla inledde världscupsäsongen med seger i jaktstarten i finländska Ruka, följde sedan upp det med att slå norskorna på hemmaplan i Lillehammer då hon vann skiathlonloppet.

Men i Davos var det dubbelt norskt i topp i 10-kilometersloppet i fri stil. Ingvild Flugstad Østberg vann, för andra året i följd, före Ragnhild Haga och finländskan Krista Pärmäkoski. Charlotte Kalla slutade åtta, 26,8 sekunder efter segraren.

"Nära bli stum"

Davos tuffa bana på hög höjd tog ut sin rätt, menade Kalla:

””
””

Kalla är trots allt nöjd över att tidsdifferensen inte var alltför stor till täten.

””

Hon säger att hon oftare har det tungt i tävlingar på hög höjd än gånger då hon känt sig pigg.

””

Stannar i Davos

Kalla kommer att vara kvar i Davos och träna de kommande dagarna.

””

På torsdag reser hon till Italien för tävlingarna i Toblach till helgen.

Övriga svenskor som fick världscuppoäng i Davos-loppet var Emma Wikén, 21:a, Ida Ingemarsdotter, 23:a, och Ebba Andersson, 25:a. Stina Nilsson slutade precis utanför topp 30.

Hellner sexa

Marcus Hellner blev bäste svensk på sjätte plats, 35 sekunder efter segrande fransmannen Maurice Manificat. Det var ryskt på andra och tredje plats genom Sergej Ustiugov och Alexander Bolsjunov.

Resultatet var ett fall framåt för Hellner som inte varit bättre än elva tidigare under säsongsinledningen.