TT-Sport

Lag Edin vinnare igen i curling-VM

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter 7-2 mot USA - sjätte raka segern - tog det stopp mot Norge för de svenska herrarna i curling-VM i Las Vegas. Norge, med skippern Steffen Walstad, vann med 5-3 mot lag Niklas Edin. "Vi var lite låga på energi och Norge var riktigt bra.(TT)

Efter 7-2 mot USA - sjätte raka segern - tog det stopp mot Norge för de svenska herrarna i curling-VM i Las Vegas. Norge, med skippern Steffen Walstad, vann med 5-3 mot lag Niklas Edin.

"Vi var lite låga på energi och Norge var riktigt bra. Vi jagade men fick aldrig till någon tvåpoängare och det tillsammans med den stulna ettan i åttonde blev avgörande", säger förbundskapten Peja Lindholm i ett pressmeddelande.

Efter en natts sömn var Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren tillbaka på banan - och gjorde processen kort med Italien. Klar seger med 9-4.

    Redan i andra omgången gjorde Sverige 4-0.

    – Matchen var inte över men det kändes väldigt stabilt. Man ser på dem att de direkt sjunker med axlarna och börjar spela lite fört svårt, säger Edin.

    Efter sex omgångar gav italienarna upp.

    Sverige toppar tabellen med sju segrar på åtta matcher, men både Kanada och Skottland - som också förlorat en match - har en match mindre spelad.