Nyheter

Nordamerikanskt Rögle slog HV71

Rögle gick rakt på mål. Det gav säsongens första bortaseger i SHL-ishockeyn, 4-2 mot HV71. Efter den första perioden sade Simon Önerud att hans HV71 skulle behöva vara hetare framför mål.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015
Rögle gick rakt på mål. Det gav säsongens första bortaseger i SHL-ishockeyn, 4-2 mot HV71. Efter den första perioden sade Simon Önerud att hans HV71 skulle behöva vara hetare framför mål. Då hade han sett spelare födda in i traditionen att gå rakt på mo

Efter den första perioden sade Simon Önerud att hans HV71 skulle behöva vara hetare framför mål.

Då hade han sett spelare födda in i traditionen att gå rakt på motståndarkassen lägga grunden för Rögles tre första poäng på bortaplan för säsongen.

Skåningarnas 4-2-seger bar nordamerikansk prägel.

Kanadensaren Kelsey Tessier drog in 1-0 i krysset. Sedan visade amerikanen Jordan Smotherman effektivitet i powerplay. Det tog 22 sekunder från att Axel Eidstedt blev utvisad till att pucken låg i mål bakom HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, 2-0.

Önerud stack emellan med en reducering i andra perioden, men när HV-backen Ryan O'Byrne fick matchstraff för en hopptackling på Daniel Sylwander och sedan Emil Johansson gav Rögle chansen i spel fem mot tre var det dags för Smotherman igen, 3-1.

Teemu Laine reducerade till 2-3 men när HV71 pressade för en kvittering tog Sebastian Wännström vara på ytorna i andra änden av rinken, grundlurade Pettersson-Wentzel och lade in 4-2.