TT-Sport

Nordamerikanskt Rögle slog HV71

TT-Sport Artikeln publicerades

Rögle gick rakt på mål. Det gav säsongens första bortaseger i SHL-ishockeyn, 4-2 mot HV71. Efter den första perioden sade Simon Önerud att hans HV71 skulle behöva vara hetare framför mål.(TT)

Efter den första perioden sade Simon Önerud att hans HV71 skulle behöva vara hetare framför mål.

Då hade han sett spelare födda in i traditionen att gå rakt på motståndarkassen lägga grunden för Rögles tre första poäng på bortaplan för säsongen.

Skåningarnas 4-2-seger bar nordamerikansk prägel.

Kanadensaren Kelsey Tessier drog in 1-0 i krysset. Sedan visade amerikanen Jordan Smotherman effektivitet i powerplay. Det tog 22 sekunder från att Axel Eidstedt blev utvisad till att pucken låg i mål bakom HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, 2-0.

Önerud stack emellan med en reducering i andra perioden, men när HV-backen Ryan O'Byrne fick matchstraff för en hopptackling på Daniel Sylwander och sedan Emil Johansson gav Rögle chansen i spel fem mot tre var det dags för Smotherman igen, 3-1.

Teemu Laine reducerade till 2-3 men när HV71 pressade för en kvittering tog Sebastian Wännström vara på ytorna i andra änden av rinken, grundlurade Pettersson-Wentzel och lade in 4-2.

– Jäkligt skönt. Vi har haft det tungt några matcher men utvecklas hela tiden. Vi hänger absolut med och jag tror att det kommer att bli ännu bättre, sade Wännström till C More.

Förlusten var HV71:s fjärde i följd.