TT-Sport

Mørkskandalen växer - längdlandslaget varnar

TT-Sport Artikeln publicerades

De läckta mobilbilderna på handbollsstjärnan Nora Mørk har spridits bland flera norska idrottspersoner och landslag. Nu ska längdlandslagets chef Vidar Løfshus varna sina aktiva. - Vi måste se till att ingen bidrar till någon spridning, säger han till Netteavisen.(TT)

För fyra månader sedan hackades norska handbollsstjärnan Nora Mørks mobiltelefon och privata bilder spreds på internet.

Bilderna har spridits till, och bland, herrspelare i det norska handbollslandslaget och U20-landslaget i ishockey. Mørk, som för en månad sedan tog VM-silver och blev turneringens skyttedrottning, har hotat med att sluta i landslaget i protest.

På onsdagen erkände Christian O'Sullivan, en av spelarna i herrlandslaget som nu spelar EM i Kroatien, att laget tittat på bilderna.

– Det som skett är inte bra. Vi har varit på landslagssamling, någon har fått bilderna skickat till sig och inte tänkt sig för och visat bilderna. Det vi gjort efteråt är att varna Nora. Hon bad oss då att radera dem (bilderna) och det har vi gjort (...) Vi har försökt ge henne det stöd som hon förtjänar, men det är säkert något vi skulle kunna gjort annorlunda och bättre, säger han till norska TV2.

Det norska längdlandslagets chef, Vidar Løfshus, har inte hört om bilderna nått längdåkarna. Men ska göra det han kan för att förhindra spridning.

– Vi har inte talat om saken än, men det är klart att när det börjar bli så stora dimensioner som nu behöver vi diskutera det internt, varna och se till att ingen bidrar till någon spridning. I den mån det är ett problem, säger han till Netteavisen.