Nyheter

Rögle vände och vann

Rögle tog sin fjärde vinst på de fem senaste omgångarna och klättrade upp över slutspelsstrecket i SHL. Skåningarna exploderade i andra perioden då 0-2 vändes till 3-2 borta mot Linköping - och man vann till slut med 4-3.(TT)
Publicerad 14 februari 2019

När Anton Karlsson ökade på Linköpings ledning fram till 2-0 i början av den andra perioden verkade hemmalaget på väg mot seger.

Mindre än tio minuter senare lyste 2-3 på resultattavlan.

Mellan 6.46 och 11.42 hade skåningarna vänt efter tre supersnabba mål i rena explosionen.

””

Dubbla fullträffar

22-åringen svarade både för reduceringen till 1-2 och ledningspucken till 3-2.

””

Rögle skapade chanser på löpande band i mittakten - och många trodde nog att Leon Bristedt skulle näta i kontringen två mot en.

Men där och vid flera andra tillfällen svarade Jonas Gustavsson för riktiga monsterräddningar.

Överlägsna gäster

Gästerna vann skotten med hela 20-9 i andra perioden och var där helt överlägsna.

I den sista försökte LHC att trycka på, men Rögle försvarade sig väldigt bra och hade en säker målvakt i Justin Pogge.

Ted Brithén sänkte hemmalaget med sitt 4-2, Joe Whitneys reducering på slutet kom för sent.

Därmed har Rögle vunnit fyra av de fem senaste omgångarna och tre av de fyra senaste på bortaplan.

Tack vare full pott under torsdagen klättrade man upp på nionde plats - och är alltså över åttondelsfinalstrecket.

””

För Linköping ser det betydligt tyngre ut. Precis som borta mot Mora i tisdags tappade man en ledning från 2-0 till 2-3. Den gången räckte det i alla fall till en poäng, nu blev man nollat igen på hemmaplan. Fjärde förlusten på de fem senaste matcherna i egna arenan.