Nyheter

Linköping semifinalklart

Linköping är i sin tredje raka SM-semifinal - HV71 åkte ut i kvartsfinalen för femte året i följd. Östgötarna vände 1-2 till 4-2 i sista perioden och vann också med 4-2 i matcher. Linköping hade 3-2 i matcher och chans att säkra en plats i semifinalen under måndagen.(TT)
Publicerad 23 mars 2015

Linköping hade 3-2 i matcher och chans att säkra en plats i semifinalen under måndagen.

För HV71 var det bara seger som gällde - annars skulle säsongen ta slut.

Jönköpingsgänget tog också ledningen i mitten av den första perioden genom Erik Christensen, som svarade för sitt fjärde mål i slutspelet.

Malte Strömwall drev in i anfallszonen och hittade hete Christensen - som överlistade David Rautio.

Dansk dynamit

Bara ett par minuter före första pausen kvitterade Nichlas Hardt, ett riktigt kämpamål.

Trots att LHC tryckte på ordentligt i början av den andra perioden lyckades man inte ta vara på sina vassa chanser.

Gustaf Wesslau storspelade och bäddade för att HV kunde sätta 2-1 i stället.

Ännu en gång en fullträff signerad Erik Christensen - som i halvdålig vinkel fick upp pucken i krysset i numerärt överläge. Mål nummer fem för kanadensaren i kvartsfinalerna.

””

Rautio hjälte

David Rautio räddade två frilägen från Mattias Tedenby, men östgötarna vann skottstatistiken i mittakten med 12-5 och tvingade HV till en timeout.

””

Något han hade all anledning att vara - Linköping producerade nämligen tre raka mål när det som bäst behövdes, vände och vann med 4-2.

Daniel Rahimi kvitterade, innan Nichlas Hardt (igen) och Broc Little (i öppen bur) avgjorde.

Därmed är Linköping i semifinal för tredje raka året och HV utslaget i kvartsfinalen för femte säsongen i följd.