TT-Sport

Landslagskapten klar för Djurgården

TT-Sport Artikeln publicerades

Djurgården förstärker truppen inför den damallsvenska säsongen, som börjar i helgen. Det är Ghanas landslagskapten Portia Boakye, 28-årig mittfältare, som har skrivit på för Stockholmsklubben. "Det är en vänsterfotad offensiv mittfältare med bra teknik, ett bra steg.(TT)

Djurgården förstärker truppen inför den damallsvenska säsongen, som börjar i helgen. Det är Ghanas landslagskapten Portia Boakye, 28-årig mittfältare, som har skrivit på för Stockholmsklubben.

"Det är en vänsterfotad offensiv mittfältare med bra teknik, ett bra steg. Det kommer att ta lite tid att få in henne i vårt bygge, men det är ett offensivt kort som jag tagit in nu när Tempest-Marie Norlin är borta ett tag", säger tränaren Joel Riddez till klubbens hemsida och refererar till Norlins fotskada.

Portia Boakye har tidigare spelat för svenska Östersund i elitettan 2016 och har sedan dess spelat i Turkiet och Ungern.

    "Jag är väldigt glad över att vara här. Jag jobbar hårt, är väldigt seriös på träningarna och är noga med att göra mitt absolut bästa i varje match. Och jag gör en hel del mål", säger Boakye.