Nyheter

Kristianstad vidare i Champions League

IFK Kristianstad är klart för åttondelsfinal i Champions League i handboll efter en skräll borta mot Zagreb, 27-24. - Ett kvitto på att det vi gör räcker internationellt, säger tränaren Ola Lindgren.(TT)
Publicerad 4 mars 2018

Oavgjort i Kroatien - också det på förhand en framgång - hade kunnat räcka men Kristianstad ville inte använda miniräknaren.

En så gott som fläckfri insats i andra halvlek bar till en relativt enkel och klart överraskande svensk seger i Arena Zagreb.

””

Kristianstad hade det jobbigt fram till 6-9 men sedan satte norrmannen Stig-Tore Moen Nilsen fart på skåningarnas anfallsspel. Lagom till halvtidsvilan var det utjämnat, 10-10, och i andra halvlek tog Kristianstad initiativet.

Som mest var ledningen uppe i sex mål och avancemanget var aldrig i fara.

””

Dansken Tim Sørensen var matchens spelare. Han gjorde nio mål. Den svenska landslagsmannen Albin Lagergren svarade för sex fullträffar.

I åttondelsfinalen väntar tyska storlaget Flensburg-Handewitt med svenskarna Mattias Andersson, Tobias Karlsson, Hampus Wanne, Simon Jeppsson och Jim Gottfridsson.