TT-Sport

Klart: Nilsson Lindelöf till United

TT-Sport Artikeln publicerades

Manchester United är överens med Benfica om en övergång för den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf. Det bekräftar Premier League-klubben på sin webbplats. Det har ryktats om affären länge. Huvudpersonen själv har sagt att "fokus är på Benfica, jag trivs bra i Portugal".(TT)

Det har ryktats om affären länge. Huvudpersonen själv har sagt att "fokus är på Benfica, jag trivs bra i Portugal".

Men nu är det alltså klart.

Manchester United skriver på sin webbplats att det bara återstår läkarundersökning och överenskommelse om de personliga villkoren innan övergången är helt klar och att klubben "är glad att kunna meddela att vi nått en överenskommelse med Benfica om en övergång för Victor Nilsson Lindelöf."

Den 22-årige mittbacken har den senaste säsongen varit ordinarie i Benfica i såväl ligan som Champions League, och har bland annat fått fira två raka ligatitlar med klubben.

I landslaget har han blivit en av de viktigaste spelarna i Janne Anderssons lagbygge på väg mot VM i Ryssland 2018.

– Jag är fortfarande ung och känner att jag har lång väg att gå tills att jag är på den nivå som jag vill vara. Det är småsaker som måste förbättras, och det är väl att kunna värdera situationer när man ska göra vissa saker, sade Nilsson Lindelöf under landslagssamlingen tidigare i veckan.