Nyheter

Klæbo överlägsen i svenskt misslyckande

Snabbast i kvalet, kvartsfinal, semifinal och final. Det fanns ingenting att göra åt norske längdstjärnan Johannes Høsflot Klæbo i Drammens stadssprint. 21-åringen var överlägsen i herrtävlingen där Oskar Svensson blev bäste svensk på sjunde plats.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

De svenska längdskidherrarna har haft en blytung säsong. Den ser ut att fortsätta vintern ut.

Oskar Svensson var siste svensk att slås ut i den klassiska sprinten i norska Drammen. 22-åringen slutade på sjätte och sista plats i sin semifinal och var över sex sekunder bakom trefaldige OS-guldmedaljören Johannes Høsflot Klæbo som vann heatet. Svensson blev till slut sjua i tävlingen.

Klæbo vann finalen, drygt en sekund före norske landsmannen Eirik Brandsdal, och 3,78 före tvåan Alexander Bolsjunov, Ryssland. 21-åringen har sedan tidigare säkrat segern i sprintvärldscupen men kan nu också ta hem totalcupen.

””

Calle Halfvarsson, Teodor Peterson och Emil Jönsson slogs ut i kvartsfinal. Viktor Thorn blev 35:a i kvalet och slogs ut redan där. Karl-Johan Westberg kunde inte fullfölja kvalsträckan då han bröt ena skidan och inte tog sig i mål.

På lördag kör de svenska längdherrarna femmilen i Holmenkollen. Nästa vecka avslutas världscupsäsongen på hemmaplan i Falun.