Nyheter

Jordan Larsson räddade poäng till Sverige

Efter tre raka matcher utan förlust var det svenska U21-landslaget i fotboll på väg mot sin första förlust i EM-kvalet. Att sviten höll i sig kan förbundskapten Roland Nilsson tacka Jordan Larsson för. Nec Nijmegen-anfallaren byttes in i den 82:a minuten, vid ställningen 1-2.(TT)
Publicerad 10 november 2017

Nec Nijmegen-anfallaren byttes in i den 82:a minuten, vid ställningen 1-2. Tre minuter senare fick han bollen centralt i straffområdet och tryckte in kvitteringen med en halvvolley upp i nättaket.

Gustav Engvall gjorde Sveriges första mål i slutet av den första halvleken, men länge såg Ungerns Bence Bíró ut att bli matchhjälte i Budapest. Guimarãesproffset gjorde två mål på tre minuter i första halvlek och gav hemmalaget en 2-0-ledning som såg ut att räcka till tre poäng.

Jordan Larssons kvittering såg dock till att Sverige är fortsatt tvåa i grupp 6 i kvalet till U21-EM i Italien och San Marino 2019. Belgien toppar gruppen på elva poäng, tre före Sverige som dock har spelat en match färre än belgarna.