TT-Sport

Jämställdhetskrav på Modo

TT-Sport Artikeln publicerades

Modo hockey, vars herrlag åkt ur SHL, är i en svår ekonomisk situation och hoppas få sex miljoner kronor från Örnsköldsviks kommun. Beslut tas vid kommunfullmäktige på måndag. Men bidraget som Modo kan få är villkorat - kommunen ställer högre krav på jämställdhetsarbetet i klubben.(TT)

Modo hockey, vars herrlag åkt ur SHL, är i en svår ekonomisk situation och hoppas få sex miljoner kronor från Örnsköldsviks kommun.

Beslut tas vid kommunfullmäktige på måndag.

Men bidraget som Modo kan få är villkorat - kommunen ställer högre krav på jämställdhetsarbetet i klubben.

– Helt uppenbart har Modo inte klarat av att hantera verksamheten de har på ett jämställt sätt. Så har vi politiker uppfattat saken. Det signalerar beslutet på måndag och nu ställer vi andra krav, säger Anna-Britta Åkerlind, oppositionsråd och kommunstyrelsens andra vice ordförande till SVT Sport.

När sportchefen för Modos damlag, Robert Elfving, avgick i förra veckan satte diskussionen om damernas villkor fart. Det handlade bland annat om träningstider och utrymmen i arenan Fjällräven Center.

Hockeyklubbens vd Johan Widebro säger att det kan göras mer på jämställdshetsområdet, men tycker inte att herr-,dam- och juniorlag ska jämforas.

– Det är olika serier med olika villkor, säger han.