Nyheter

Holm AIK:s hjälte mot SSK

Anton Holm blev matchhjälte mot ex-klubben när AIK slog Södertälje med 6-4 i ett svängigt möte mellan hockeyallsvenskans 08:or. Segern satt långt inne. Holm inledde målskyttet redan efter 33 sekunder och AIK ledde med 3-1 efter första perioden - men SSK kom tillbaka.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Anton Holm blev matchhjälte mot ex-klubben när AIK slog Södertälje med 6-4 i ett svängigt möte mellan hockeyallsvenskans 08:or.

Segern satt långt inne. Holm inledde målskyttet redan efter 33 sekunder och AIK ledde med 3-1 efter första perioden - men SSK kom tillbaka.

Vid ställningen 4-4 och mindre än tre minuter kvar tog Anton Holm saken i egna händer. I spel fem mot tre snärtade forwarden in 5-4 - hans 18:e mål för säsongen - bakom George Sörensen och sänkte klubben som han lämnade för knappt ett år sedan. Christian Sandberg spädde på till 6-4 i tom bur inför en jublande publik på Hovet.

Det är "status quo" i tabelltoppen eftersom även konkurrenterna Timrå och Leksand tog tre poäng på hemmais. Timrå slog Tingsryd med 3-0 och Leksand vann mot Modo med 4-1 efter att ha vänt matchen med fyra mål på knappt åtta minuter i mittperioden.

Med åtta matcher kvar toppar Timrå på 84 poäng, AIK har 78 och Leksand 76.