TT-Sport

Hamrén: "Inte aktuellt med Öis efter hösten"

TT-Sport Artikeln publicerades

Förre förbundskaptenen är klar för Örgryte resten av säsongen. Hans långsiktiga ambition ligger dock fortfarande utanför Skandinavien. - Det har varit min prioritet det här året, säger Erik Hamrén. Erik Hamrén, 60, är klar för Örgryte.(TT)

Erik Hamrén, 60, är klar för Örgryte. Men han blir inte huvudtränare för laget som han tränade mellan 1998 och 2004.

– Jag är med som en resurs till huvudtränare Sören Börjesson och assisterande Fredrik Björck säsongen ut med de återstående sex matcherna i superettan, säger Hamrén.

Enligt den förre förbundskaptenen blir det dock inte mer än året ut i Örgryte.

– Det är inte aktuellt med Öis efter hösten. Det är en punktinsats som känns bra eftersom Sören och Fredrik tyckte att det var en bra idé, samtidigt som jag kände att det var väldigt skoj att få chansen. Dels för egen del att få vara med i fotbollsvärlden igen och dels för att kunna hjälpa och betala tillbaka lite till Öis efter att ha haft fem och ett halvt år där som var fina. Jag bor dessutom i Göteborg så det var många saker som passade bra.

Hade behov av pausen

Sedan han slutade i landslaget efter EM 2016 har Hamrén haft en lugn period i sin tränarkarriär. Även om han har hållit igång med fotbollstränandet hos Ljusdals IF:s damlag i division ett.

– Jag har tränat dem när jag var tredje-fjärde vecka var och hälsade på mina föräldrar hemma i Ljusdal. De leder sin division ett-serie. Det var ett härligt gäng att träna även om det var lite långt mellan gångerna.

TT: Hur har det annars varit att vara ifrån den "stora" fotbollsvärlden?

– För mig var pausen väldigt viktig och nödvändig. Den hade jag behov av. Men senaste halvåret har suget kommit tillbaka ännu mer, inte minst energin. Nu är jag väldigt sugen på att ha ett jobb igen men jag har blivit lite kräsen också. Så det ska vara rätt jobb. Jag har mått bra även om jag givetvis i perioder har saknat fotbollen, även om jag har fått lite utlopp för det genom Ljusdals damlag.

Vill utomlands

När han nu åter har gett sig ut på arbetsmarknaden sträcker den sig utanför de nordiska landsgränserna.

– Jag har haft som ambition att hitta något utanför Skandinavien. Det är det som har varit min prioritet det här året. Jag har haft ett antal erbjudanden från utlandet som jag har tackat nej till av olika anledningar. Sedan har det varit en del jobb som jag velat ha, där jag har varit med i racet men inte fått det. Men ambitionen är att jag ska ha ett tränarjobb så småningom.