TT-Sport

Hamilton kraschade i kvalet

TT-Sport Artikeln publicerades

Den redan klara formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton kraschade i tidskvalet till Brasiliens GP. Britten förlorade kontrollen över bilen redan efter några minuter av kvalet och for in i skyddsbarriären. Hans Mercedes fick stora skador på vänstersidan, men själv undkom han utan några blessyrer.(TT)

Den redan klara formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton kraschade i tidskvalet till Brasiliens GP. Britten förlorade kontrollen över bilen redan efter några minuter av kvalet och for in i skyddsbarriären.

Hans Mercedes fick stora skador på vänstersidan, men själv undkom han utan några blessyrer.

– Det hände väldigt snabbt. Det är som det är. Att klara av utmaningar är vad som gör livet meningsfullt, säger Hamilton till formel 1:s webbplats.

Eftersom han inte får någon kvaltid får Hamilton starta sist i söndagens lopp.

Men det blir Mercedes i poleposition i alla fall, eftersom stallkompisen Valtteri Bottas, Finland, var snabbast under det sista kvalvarvet och startar med Ferraris Sebastian Vettel, som ligger tvåa i VM-serien, bredvid sig.

– Det är inte lätt att köra om på den här banan, så starten blir spännande och sen gäller det att undvika misstag, säger Bottas.

Svensken Marcus Ericsson, i Sauber, får näst sista startposition i loppet på Interlagosbanan.