Nyheter

Gulddrömmen nära för Finland

Drömmen om en guldsuccé på hemmaplan är bara en seger borta. Med Sverige på andra sidan var det slut på svängdörrshockeyn för Finland. - Vi gjorde vår bästa match i turneringen, sade lagkaptenen Kimmo Rantanen som spelade fram till båda målen i 2-1-segern.(TT)
Publicerad 4 januari 2016

I finalen väntar Ryssland som besegrade USA i en dramatisk semifinal med 2-1.

Ytterligare en grannfejd för finländarna alltså.

””

Han höll med sin kapten om att hans lag gjorde sin bästa match hittills i semifinalen.

””

Ryssland hamnade i underläge mot USA i första perioden, men vände med två mål på 2.48 i slutet av andra perioden.

Segermålet var en riktig godbit från Jegor Korsjkov som lurade bort två motståndare på väg från blålinjen och ned bakom mål innan han tog sig in vid främre stolpen och överlistade amerikanske målvakten Alex Nedeljkovic.

Ryssland var bara 44 sekunder från en chockförlust mot Danmark i kvartsfinalen i lördags (4-3 efter förlängning) - nu är laget hastigt och lustigt i final.