TT-Sport

Guidetti hyllar Östersunds Europaresa

TT-Sport Artikeln publicerades

Östersunds framgång i Europa League har gett eko i Fotbollseuropa. En av många som lyfter på hatten är svenske landslagsanfallaren John Guidetti. - Det är en monsterresa som de har gjort.(TT)

Galatasaray, Turkiet, Fola Esch, Luxemburg, och Paok, Grekland, blev de första klubbarna som fick känna på Östersunds vägvinnande och framgångsrika fotboll.

Väl i Europa League-gruppspelet har klubbens succé fortsatt.

Efter tre omgångar toppar Östersund - som spelade i division 2 för sex år sedan - tabellen och kan vid seger borta mot Atheltic Bilbao, samtidigt som Hertha Berlin inte tar tre poäng mot Luhansk, säkra fortsatt spel i klubblagsfotbollens näst finaste turnering efter Champions League.

Det är en framgång som har hyllats av fotbollskunniga runt om i Europa, och en av dessa är landslags- och Celta Vigo-anfallaren John Guidetti.

"Otroligt kul"

– Otroligt kul, verkligen superkul att Östersund kliver in och gör det. Det är en monsterresa som de har gjort. Det är inga småklubbar som de har spelat mot, sade Guidetti, vars spanska klubb nådde semifinal under förra säsongen, vid den senaste landslagssamlingen.

– Vi hade bara en omgång kvar förra året. Det gick jäkligt bra och vi kom långt och föll på mållinjen. Det var tråkigt, så klart. Har de (Östersund) chansen att göra samma resa som oss, att komma till semifinal, så är det otroligt stort.

"Häftig match"

Östersunds nästa stopp på Europaresan är Bilbao. Och det är i Baskien som tränaren Graham Potter & Co siktar på att säkra en sextondelsfinalsplats.

Men det är inget som spelarna eller ledarna ska tänka på, anser Guidetti.

Anfallaren tycker i stället att de främst av allt ska njuta av att få spela på San Mamés.

– Det kommer vara en häftig match för dem. De åker ner till Bilbao och får kliva in på en arena som är... Något annat än i Östersund, det tror jag i alla fall. Den är fantastisk. Helt underbar. Jag tycker att de ska njuta, sade John Guidetti.