TT-Sport

Groves försvarade WBA-titel

TT-Sport Artikeln publicerades

Britten George Groves försvarade sin WBA-titel i supermellanvikt mot landsmannen Chris Eubank junior. Groves vann på poäng i Manchester Arena. Direkt efter boxningsmatchen tvingades han uppsöka sjukhus med en axelskada.(TT)

Chris Eubank drabbades i sin tur av en skada över ena ögat i tredje ronden sedan boxarna stött ihop huvudena, och blödde.

Eubank var i tionde ronden nere på knä men ringdomaren räknade inte ut honom. Britten har i sina 28 proffsmatcher aldrig förlorat på knockout. Lördagens förlust är hans andra i karriären.

Utöver WBA-titeln stod också finalen i World Boxing Super Series på spel. George Groves är därmed klar för final, som är tänkt att hållas i O2 Arena i London den 2 juni.

Nu är hans tränare Shane McGuigan osäker på om Groves kan vara tillbaka då.

– Han drabbades av en axelskada i sista ronden, vi vet inte vad det är just nu men förhoppningsvis kan han vara tillbaka i ringen snart, säger McGuigan på en pressträff.

Motståndare i finalen blir britten Callum Smith eller tysken Jürgen Brahmer, som möts nästa helg.

Den 29-årige Groves har nu 28 segrar och tre nederlag i karriären. Det var andra gången som han försvarade sitt WBA-bälte som han erövrade från Fedor Chudinov i maj 2017. Tidigare har han förlorat mot svenske Badou Jack, som sedan dess gått upp i viktklass.