TT-Sport

Granqvist: "Vi kan lyckas med det här"

TT-Sport Artikeln publicerades

Andreas Granqvist går in till playoffspelet mot Italien med positiva känslor. - Det är en speciell känsla, det är mer som två finaler, säger lagkaptenen. Sverige inleder med hemmamatch på Friends arena i morgon, med retur i Milano på måndag.(TT)

Sverige inleder med hemmamatch på Friends arena i morgon, med retur i Milano på måndag.

– Det är viktigt att göra mål på hemmaplan och att inte släppa till något. Men vi har fokus på att göra en bra prestation, vi är positiva efter att ha gjort ett bra kval. Men visst blir det ett tufft test mot Italien, säger han.

Han säger att man inte är oroliga, även om man vet att Italien har ett bra lag.

– Vi har en bra känsla i truppen att vi kan lyckas med det här.

Granqvist har spelat i tre EM, men aldrig i något VM.

– Det är klart att det vore fantastiskt att få spela VM. Och att få spel spela i mitt nuvarande hemland Ryssland, säger han.

Förbundskaptenen Janne Andersson säger vid presskonferensen att han är nöjd med veckans träningar, att alla spelare är tillgängliga för spel och att han bestämt sig för en startelva. Han berättar också vad som är nyckeln för att låsa upp Italiens erkänt starka försvar.

– Det gäller för oss att hitta en variation i anfallsspelet. Och vi har haft bra variation på hur vi gjort målen under VM-kvalet. Vi måste ha bra rörelse i spelet, säger Andersson.