Nyheter

Gilljams straffar räddade "Bajen" på "Zinken"

0-3 efter 25 minuters spel. 6-3 när matchen var slut. Hammarby stod för en imponerande vändning i den andra semifinalen mot Sandviken i SM-slutspelet i bandy och har kvitterat till 1-1 i matcher i bäst av fem.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Men bortalaget, som vann onsdagens första semifinal med 5-2 i hemma i Sandviken, inledde bäst på Zinkensdamms IP i Stockholm.

Hannes Edlund, Daniel Mossberg och Dennis Henriksson satte tre svartvita mål inom loppet av en kvart i inledningen av den första halvleken och såg till att det stod 3-0 till bortalaget efter 25 minuters spel.

Då klev Hammarbys stora matchhjälte Adam Gilljam på allvar in i matchen. 27-åringen från Söderhamn reducerade till 1-3 på straff strax innan halvtid. "Bajens" Christoffer Fagerström gjorde sedan 2-3 och Kasper Milerud kivtterade till 3-3 innan Gilljam återigen chansen från straffpunkten.

Sandvikens målvakt Joel Othén, som noterades för flera imponerande räddningar under matchen, kunde inget göra åt Gilljams straffar. VM-guldskytten från förra året fullbordade Hammarbys vändning när han sköt 4-3-målet i den 70:e minuten. Hemmalagets Felix Nyman och Jesper Jonsson såg till att slutresultatet skrevs till 6-3.

Sandviken, som inte spelat SM-final sedan 2015, och Hammarby, ingen final sedan 2013, semifinalmöts igen i Sandviken på tisdag.