TT-Sport

Succéspelaren Liss: "Får inte sväva iväg nu"

TT-Sport Artikeln publicerades

Genom Malmös lagkapten Fredrik Händemark hamnade succéspelaren Olle Liss i Skåne. Tacken? Ett mål och två assist när Rögle körde Malmö med 5-2 i Skånederbyt. - Jag får inte sväva i väg nu, säger 25-åringen, som gjort sju poäng på tre SHL-matcher.(TT)

Dalkarlen Olle Liss, 25, anslöt till allsvenska Pantern i Malmö inför den här säsongen. Där har han varit en pålitlig poängleverantör, men trots att SHL-klubben Malmö Redhawks har ett samarbete med Pantern har Liss aldrig fått chansen i stadens främsta ishockeylag.

– Jag har inte snackat någonting med dem. Det var med Chris (Abbott, Rögles sportchef) jag hade kontakt med här på slutet, säger Olle Liss.

"Komma ner på jorden"

I stället skrev Liss förra veckan på för ärkerivalen Rögle tio mil norrut och där har 25-åringen gjort succé. I SHL-debuten mot Brynäs blev det två framspelningar - senast mot Örebro blev det två mål. Och när Ängelholmslaget körde över Malmö i Skånederbyt inför 9 306 åskådare på bortais svarade Liss för ett mål (2-0-målet) och två assist.

– Snart får jag väl komma ner på jorden, tror jag. Jag får inte sväva i väg nu. Det har väl gått lite väl lätt på min poängfront, men det är lagens poäng som är det viktiga och de har vi fått med oss de senaste matcherna. Det känns fantastiskt bra, säger Olle Liss med ett leende.

Forwarden verkar dock stå stadigt på isen med sina skridskor. Gång på gång hyllar han kollektivet när han pratar om derbysegern.

– Det är 22 man som gör jobbet. Alla stämplar in och gör jobbet och då är det enkelt att spela. Fortsätter vi så här tror jag att vi blir svårslagna.

Rögle bättre laget

I motståndarlaget Malmö är barndomskompisen Fredrik Händemark lagkapten och det är Malmöcentern som Liss tackar när han väl skrev på för Pantern. Händemark inledde säsongen 2015-2016 i den allsvenska klubben innan han tog steget över till SHL-klubben i staden.

– Det har bara varit goda ord om Pantern och jag vet att hans ord är att lita på. Jag har väl honom att tacka för en hel del, säger Liss.

Rögle var det klart tyngre laget. Bortalaget rann ifrån till en 5-2-seger och vann skotten med klara 31-16.

– Det är inte så mycket att hymla om. Jag tycker att Rögle var bättre än vad vi var, säger Malmötränaren Peter Andersson.