TT-Sport

Förslaget: Tre herrset i stället för fem

TT-Sport Artikeln publicerades

Före detta tennisvärldsettan Billie Jean King, som var med och grundade damernas internationella tennisförbund, WTA, 1973, efterlyser färre set i herrmatcherna i Grand slam-turneringar. Som det är nu så spelar herrarna femsetare medan damerna spelar tre.(TT)

Före detta tennisvärldsettan Billie Jean King, som var med och grundade damernas internationella tennisförbund, WTA, 1973, efterlyser färre set i herrmatcherna i Grand slam-turneringar.

Som det är nu så spelar herrarna femsetare medan damerna spelar tre. Numer 74-åriga Billie Jean King menar enligt BBC att även damerna vill spela femsetare, men att de inte fått detta på grund av att publiken vill se "kvalitet före kvantitet".

– Alla säger att damerna inte vill spela femsetare men jag vill inte se männen spela femsetare mer. Det tar för mycket av deras kraft, säger amerikanskan enligt BBC.

De längre herrmatcherna har tidigare kopplats samman med den mängd skador som de stora herrstjärnorna drabbats av på sistone. Bland annat har Andy Murray, Rafael Nadal, Novak Djokovic och Stan Wawrinka haft längre skadeuppehåll under det senaste året.