Nyheter

Mardröm i Montreal för Lundqvist

Henrik Lundqvist hade en tung dag på jobbet i NHL-ishockeyn. Den svenske stjärnmålvakten släppte in tre mål på tre skott inom loppet av en dryg minut när New York Rangers förlorade på bortaplan mot Montreal som vann med 5-4.(TT)
Publicerad 15 januari 2017

Det var den andra förlusten på två dagar för Lundqvist, som kommit tillbaka efter att tidigare under säsongen ha blivit utkonkurrerad av sin målvaktskollega Antti Raanta.

””
””

Lundqvist skulle inte ha spelat matchen, men fick ersätta den skadade Raanta i inledningen av den andra perioden.

"Allt gick fel"

I den tredje perioden tappade New York ledningen då Montreal gick från 2-3 till 5-3 genom mål av Alexej Jemelin, Max Pacioretty och Paul Byron inom loppet av en minut och två sekunder.

Sammanlagt släppte Lundqvist in fem mål på 22 skott.

””

Forsberg matchhjälte

Filip Forsberg blev matchhjälte och fastställde slutresultatet 3-2 när hans Nashville besegrade Colorado.

I och med segern är Nashville nu tillbaka ovanför slutspelsstrecket. Det såg länge ut som att laget skulle gå miste om poängen, då Colorado ledde med 2-0 efter mål av Gabriel Landeskog och Francois Beauchemin.

Det dröjde till mitten av den andra perioden innan bortalaget kom i gång med målskyttet när Cody McLeod - som Nashville bytte till sig från just Colorado dagen före match - presenterade sig. I början av den tredje perioden kvitterade Mike Fisher innan Forsberg satte det avgörande målet, hans elfte för säsongen, direkt på tekning.

Forsberg avgjorde även matchen mot Boston tidigare i veckan som slutade 2-1.