TT-Sport

Färre JVM-turneringar till Kanada

TT-Sport Artikeln publicerades

Det blir färre JVM-turneringar i Kanada i framtiden. Fram tills nu har nationen fått arrangera junior-VM på herrsidan vartannat år.(TT)

Det blir färre JVM-turneringar i Kanada i framtiden.

Fram tills nu har nationen fått arrangera junior-VM på herrsidan vartannat år. Från och med 2022 - då Sverige söker mästerskapet - ska Kanada under en tioårsperiod få värdskapet för fyra turneringar, enligt ett nytt avtal mellan Internationella ishockeyförbundet och det kanadensiska förbundet.

Nyordningen har varit på gång ett tag och i samband med senaste turneringen sade Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till TT att förbundet skulle jobba för ett nytt avtal med Kanada som arrangör vart tredje eller fjärde år.

"Det här avtalet är ett steg i rätt riktning", skriver Larsson i en krönika på förbundets hemsida.

Anledningen till att Kanada fått stå som värd ofta är det stora publikintresset. De senaste åren har dock även JVM-turneringarna i Europa lockat stor publik. Samtidigt har förstås Kanada haft en stor sportslig fördel med hemmaplan vartannat år.

Kommande JVM, som startar den 26 december, avgörs i Buffalo, USA, och nästa års turnering i Vancouver och Victoria, Kanada.