Nyheter

Falun bäst i Europa

Falun är bästa innebandylag i Europa. Det svenska mästarlaget vann finalen i Champions Cup över finländska Classic med 7-4 i Seinäjoki. Det är fjärde gången på fem år Faluns herrar vinner turneringen. Classic höll jämna steg med svenskarna till en bit in i andra perioden och tog ledningen med 2-1.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Falun är bästa innebandylag i Europa. Det svenska mästarlaget vann finalen i Champions Cup över finländska Classic med 7-4 i Seinäjoki.

Det är fjärde gången på fem år Faluns herrar vinner turneringen.

Classic höll jämna steg med svenskarna till en bit in i andra perioden och tog ledningen med 2-1. Då tryckte Falun på gaspedalen och sprang ifrån med tre mål på fem och en halv minut.

Segerorganisatör var som så många gånger förr Alexander Galante Carlström som stod för två mål.

Även på damsidan blev det svensk seger. Iksu vann sin andra Champions Cup-titel efter 5-1 i finalen mot Classic.