TT-Sport

Ett jagat Örebro förlorade igen

TT-Sport Artikeln publicerades

Ett jagat Örebro tog poäng, men straffades borta mot Malmö. Samtidigt vann bottenkonkurrenterna. - Det börjar se tajt ut, säger Tom Wandell efter 4-5-förlusten i Skåne. Efter sex raka förluster - varav fyra under ordinarie tid - är tabellelvan Örebro ett jagat lag i SHL:s bottenstrid.(TT)

Efter sex raka förluster - varav fyra under ordinarie tid - är tabellelvan Örebro ett jagat lag i SHL:s bottenstrid. Samtidigt som närkingarna föll efter straffar (4-5) borta mot Malmö vann bottenkollegerna Rögle (tolva) och Mora (under strecket). Duon är nu blott en poäng efter Örebro.

– Vi försöker bara fokusera på vårt och nu har vi viktiga matcher mot just de lagen. Det gäller för oss att ta poäng där, säger Tom Wandell, som satte 4-4-målet som tog tillställningen till en mållös förlängning.

Möter Rögle på lördag

På lördag väntar Rögle i Ängelholm och på torsdag nästa vecka kommer jumbon Karlskrona, åtta poäng efter Örebro, till Behrn arena.

– Det är väldigt viktiga matcher, säger Wandell.

Örebro hade en 4-4-puck i mål före Wandells kvittering sju minuter före full tid, men målet dömdes bort efter videogranskning. Domarna gjorde bedömningen att Wandell stört Malmömålvakten Jonas Gunnarsson i målgården.

– Alla sådana målgårdsgrejer går ju att diskutera självklart, men det känns ju lite löjligt, säger Örebrocentern.

När Örebro och Malmö möttes i Närke förra veckan vann skåningarna med klara 6-1. Nu var det betydligt jämnare och långa stunder var Örebro det bättre laget. Framför allt var gästerna effektivt i "special teams", numerärt över- och underläge. Två av målen (2-1) och 4-4) mot Malmö kom i powerplay och Örebro har nu gjort sju mål på 17 numerära överlägen de fyra senaste matcherna. Mot Malmö gjorde Örebro även mål i numerärt överläge (3-1).

– Vi har försökt komma igång där - vi har haft det svårt under säsongen i powerplay. Vi försöker skjuta många puckar och stå framför mål. Det börjar ge lite utdelning. Det är ett positivt tecken, säger Wandell.

Sitter i huvudet

Trots en 3-1-ledning halvvägs in i perioden kunde Örebro inte stänga igen för en trepoängare. Malmö kvitterade inom loppet av 36 sekunder och i början av den tredje perioden tog skåningarna ledningen. Segermakare blev sedan Andy Miele när han avgjorde i den tredje straffrundan.

– Det är synd. Vi har haft många sådana matcher i år där vi har släppt tillbaka motståndarna in i matchen. Det sitter väl lite i huvudet kan jag tänka mig, säger Tom Wandell.