Nyheter

Ett jagat Örebro förlorade igen

Ett jagat Örebro tog poäng, men straffades borta mot Malmö. Samtidigt vann bottenkonkurrenterna. - Det börjar se tajt ut, säger Tom Wandell efter 4-5-förlusten i Skåne. Efter sex raka förluster - varav fyra under ordinarie tid - är tabellelvan Örebro ett jagat lag i SHL:s bottenstrid.(TT)
Publicerad 1 februari 2018

Efter sex raka förluster - varav fyra under ordinarie tid - är tabellelvan Örebro ett jagat lag i SHL:s bottenstrid. Samtidigt som närkingarna föll efter straffar (4-5) borta mot Malmö vann bottenkollegerna Rögle (tolva) och Mora (under strecket). Duon är nu blott en poäng efter Örebro.

””

Möter Rögle på lördag

På lördag väntar Rögle i Ängelholm och på torsdag nästa vecka kommer jumbon Karlskrona, åtta poäng efter Örebro, till Behrn arena.

””

Örebro hade en 4-4-puck i mål före Wandells kvittering sju minuter före full tid, men målet dömdes bort efter videogranskning. Domarna gjorde bedömningen att Wandell stört Malmömålvakten Jonas Gunnarsson i målgården.

””

När Örebro och Malmö möttes i Närke förra veckan vann skåningarna med klara 6-1. Nu var det betydligt jämnare och långa stunder var Örebro det bättre laget. Framför allt var gästerna effektivt i "special teams", numerärt över- och underläge. Två av målen (2-1) och 4-4) mot Malmö kom i powerplay och Örebro har nu gjort sju mål på 17 numerära överlägen de fyra senaste matcherna. Mot Malmö gjorde Örebro även mål i numerärt överläge (3-1).

””

Sitter i huvudet

Trots en 3-1-ledning halvvägs in i perioden kunde Örebro inte stänga igen för en trepoängare. Malmö kvitterade inom loppet av 36 sekunder och i början av den tredje perioden tog skåningarna ledningen. Segermakare blev sedan Andy Miele när han avgjorde i den tredje straffrundan.