TT-Sport

Ekdal tveksam till spel i returen

TT-Sport Artikeln publicerades

Ryggsmärtorna stoppade Albin Ekdal mot Italien. Nu kan han missa returen i Milano. - Självklart vill jag spela men någonstans inser jag att det blir tufft, säger han efter Sveriges 1-0-seger. Albin Ekdal var en av de sista spelarna som lämnade omklädningsrummet i Friends arena i Solna.(TT)

Albin Ekdal var en av de sista spelarna som lämnade omklädningsrummet i Friends arena i Solna. Och han gjorde det inte med något större leende.

Anledningen: Ryggen, en skada som han har haft problem med under en längre tid.

Därför blev det bara spel i 57 minuter vid Sveriges 1-0-seger mot Italien.

Nu är 28-åringen tveksam till spel i returen på San Siro på måndag.

– Jag kände att det högg lite i benet och jag har lite ont i ryggen också. Vi får se hur det känns i morgon (på lördagen) och på söndag, förhoppningsvis kan jag vara med men det är lite oklart, säger han.

– Men det är klart att jag vill spela. Det kändes bra den timmen jag spelade. Jag tyckte vi gjorde en bra första halvlek och skapade mycket, så självklart vill jag spela men någonstans så inser jag väl att det blir tufft.

TT: Är det en ny känning?

– Nej, det kommer från ryggen. Man får problem lite här och där när ryggen är dålig. Jag är övertygad om att det kommer från ryggen, men det gjorde ont i låret också.

TT: Var det något som gick sönder?

– Det är för tidigt att säga. Jag kände att det högg lite men vad det är vet jag inte. Vi får se helt enkelt, säger han.

Jakob Johansson ersatte Albin Ekdal på svenska mittfältet och skickade in det avgörande 1-0-målet i 61:a minuten.