TT-Sport

Zetterberg om spekulationerna: Kroppen avgör

TT-Sport Artikeln publicerades

Henrik Zetterberg gjorde ett av målen när Detroit straffbesegrade New York Rangers på bortaplan. Men i straffläggningen missade "Zäta" och skapade sedan diskussion om att karriären snart är över. - Det är kroppen som kommer att avgöra, säger 37-åringen.(TT)

Detroits svenske centerstjärna Henrik Zetterberg har vunnit samtliga stora titlar inom internationell ishockey: OS-guld (2006), VM-guld (2006) och Stanley Cup (2008).

I natt svensk tid - efter att Zetterberg gjort ett mål i 3-2-segern efter straffläggning borta mot Henrik Lundqvists New York Rangers - skapades en diskussion i amerikanska medier om att "Zäta" ser slutet på sin karriär, enligt Expressen.

– Kanske min sista chans att göra ett straffmål i vinter på Lundqvist, sade svensken i omklädningsrummet efter matchen, enligt tidningen.

"Viktig seger"

Sundsvallssonen Zetterberg - som spelat 15 år i NHL - har varit skadebenägen de senaste säsongerna, men dementerar att karriären snart skulle vara över. Hans nuvarande kontrakt löper över säsongen 2020-2021 med en årslön på 49,8 miljoner kronor.

– Jag har tre år kvar på kontraktet. Det är kroppen som kommer att avgöra om jag klarar det eller inte, förtydligar Zetterberg för Expressen.

Han gjorde det viktiga 2-2-målet som såg till att ta Red Wings till en senare mållös förlängning och danske Frans Nielsens avgörande straff.

– En viktig seger för oss att bygga vidare på. Vi fick äntligen den utdelning som vi saknat i några av de senaste matcherna, sade Henrik Zetterberg, vars mål var hans blott andra de senaste 30 NHL-matcherna.

Rakell matchvinnare

Svenskmål blev det också i Dallas där Mattias Janmark inledde målskyttet i segermatchen mot St Louis. Janmark dök snyggt upp vid bortre stolpen där lagkamraten Jason Spezza serverade honom en öppnande passning nere från sarghörnet. Dallas vann med 4-2 i en match där backen John Klingberg också inkasserade en ny assistpoäng.

I matchen mellan New Jersey och Buffalo blev det två svenskmål - dels av Jacob Josefson, dels av Marcus Johansson. Josefsons Buffalo vann med 4-3 efter förlängning.

I Anaheim gjorde Rickard Rakell det matchvinnande målet när han i numerärt överläge slog in 2-1 mot Calgary. Målet var en frukt av vacker samspel där Calgarys försvar och målvakt till slut var helt överspelade.