Nyheter

Danmark utjämnade med tre mål på nio minuter

Danmark var riktigt illa ute borta mot Schweiz i sin EM-kvalpremiär i Basel. Men vid 0-3-underläge med blott sex minuter kvar av ordinarie tid stod danskarna för en imponerande upphämtning med tre mål på nio minuter.(TT)
Publicerad 26 mars 2019

Danmark var riktigt illa ute borta mot Schweiz i sin EM-kvalpremiär i Basel.

Men vid 0-3-underläge med blott sex minuter kvar av ordinarie tid stod danskarna för en imponerande upphämtning med tre mål på nio minuter.

Först reducerade mittbacken Mathias Jørgensen till 1-3 i 84:e, innan inhopparen Christian Gytkjær satte 2-3 fyra minuter senare. Schweiz målvakt Yann Sommer skulle även få släppa ytterligare en boll förbi sig när Danmark tryckte på i slutet och högerbacken Henrik Dalsgaard nickade in 3-3 i 93:e och danskt jubel utbröt.

I den andra matchen i kvalgrupp D vann ettan Irland hemma mot jumbon Georgien med 1-0 efter mål av Conor Hourihane.

I grupp J reste sig Finland från 0-2-förlusten borta mot Italien i lördags. Fredrik Jensen och Pyry Soiri blev målskyttar när Armenien besegrades med 2-0 på bortaplan i Jerevan.

Gruppettan Italien körde å sin sida över Liechtenstein med 6-0 på bortaplan medan trean Bosnien och Hercegovina och tvåan Grekland spelade 2-2 i Zenica.