Nyheter

Lundqvist bombarderad med 55 skott men vann

Sju raka förluster, bortbytta lagkompisar och 55 skott mot sig på bortaplan. Henrik Lundqvist fick en tuff uppgift när hans New York Rangers åkte till Vancouver för att bryta en negativ trend. Och mot alla odds så lyckades man.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Lundqvist räddade hela 50 skott och Rangers vann med 6-5 efter förlängning.

””
””

Markström utbytt

Gästerna ledde med 3-0 redan efter tolv minuters spel och då bytte Vancouver ut Jacob Markström i målet som bara räddat två skott. Daniel Sedin gjorde ett mål när Vancouver gick fram till 3-3 och sen var det en jämn match där Mika Zibanejad såg ut att ha avgjort med sitt 5-4-mål för Rangers efter 15 minuter tredje perioden. Men Vancouver kvitterade med 46 sekunder kvar. I förlängningen avgjorde John Gilmour efter 1.22.

Colorado stod för en rejäl upphämtning från 0-2 till 4-2 på drygt elva minuter i andra perioden mot Calgary.

Carl Söderberg stod för två assist och Gabriel Landeskog för en.

Backlund nätade

Calgarys Mikael Backlund stod för första periodens enda mål när han fick tag i pucken på egen planhalva, tog sig förbi motståndarspelarna och satte den i mål.

Förutom sitt tolfte mål för säsongen noterades han även för en assist till lagets andra mål, som gjordes av Michael Frolik i andra periodens inledning.

Men sedan vände det och innan andra perioden var slut hade Colorado gjort fyra mål. 4-2-ställningen höll fram till att 17 sekunder var kvar av sista perioden, då Duncan Siemens fastställde slutresultatet 5-2.