TT-Sport

Buffon: "Vi gagnas av press"

TT-Sport Artikeln publicerades

Fyrfaldiga världsmästaren Italien är tung favorit mot Sverige. Lagkaptenen Gianluigi Buffon tror att hans lag kan lyfta i utsatt läge. - Vi gagnas av press medan Sverige kanske inte gör det, säger målvakten.(TT)

Sent på torsdagskvällen kom det italienska landslaget till Stockholm efter att ha tränat hemma i Florens. Spelarna valde bara att gå runt på Friends arenas gräsmatta i sina kostymer.

Självsäkra

Pressen på landslaget är stor hemifrån efter ett VM-kval där gruppfavoriten Spanien pallade för trycket och Italien blev tvåa. Men förlusten mot Spanien med 0-3 och uddamålsvinsterna mot Israel och Albanien samt 1-1 mot Makedonien skrämmer nog inte många.

Förbundskaptenen Gian Piero Ventura har respekt för Sverige men känner sig självsäker.

– Stämningen i truppen är god. Vi vill till VM och är övertygade om att klara det, säger förbundskaptenen Gian Piero Ventura, som hellre ser att hans lag gör mål än håller nollan i bortamatchen.

– Vi är förberedda upp till tänderna.

Välkomnar pressen

Italien har bara misslyckats att kvalificera sig för ett VM, i Sverige 1958. Mycket står på spel i dubbelmötet med Blågult. Men något brandtal kommer Ventura inte att hålla för sina spelare.

– Vad ska jag säga? Gå in och vinn. Skämt åsido. Spelarna ska vara bestämda, lugna och övertygade om att de klarar av det. Är de det spelar det ingen roll vad jag säger.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har sagt att Sverige "har allt att vinna".

Italiens lagkapten Gianluigi Buffon å sin sida välkomnar pressen.

– Det är ganska normalt att Sverige tar sig an de här matcherna så för att de har en annan typ av fotbollshistoria. Det finns människor som presterar bra under press. Vi gagnas säkert av press medan Sverige kanske inte gör det, säger målvakten.