Nyheter

Brynäs viktiga vägval: "Skön seger"

Brynäs siktar uppåt efter seger mot Karlskrona med 3-1. - En otroligt skön seger, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist. SHL-säsongen är ännu i ett tidigt skede men bjuder redan på matcher som inte alls påminner om någon transportsträcka mot avgörande kamper.(TT)
Publicerad 23 november 2017

SHL-säsongen är ännu i ett tidigt skede men bjuder redan på matcher som inte alls påminner om någon transportsträcka mot avgörande kamper.

Brynäs, som så här långt under hösten varit fjärran från den glans som i våras bar dem ända till SM-final, tog första steget mot de efterlängtade tre poängen. Brynäs lagkapten menar att det som hände i våras saknar betydelse i dag.

””

Efter en pigg inledning av Karlskrona dök läget upp för Juuso Ikonen och ledningspucken var ett faktum. Men mindre än minuten senare replikerade Karlskrona genom Konstantin Komarek och läget i första paus var lika ovisst som före matchen.

Den andra perioden bjöd på ishockey av ännu högre kvalitet. Tempot var högt, kombinationerna vackra och såväl Karlskronas målvakt Johannes Jönsson som kollegan i Brynäs, David Rautio, hade fullt sjå. De båda burväktarna skötte sina respektive jobb så förtjänstfullt att perioden inte bjöd på något enda mål.

””

Tidigt avgörande

Brynäs pangstartade den tredje perioden genom att Aaron Palushaj snyggt pangade in 2-1-pucken efter endast 56 sekunders spel. Några minuter senare avgjorde Brynäs matchen. Målskytt, för andra gången denna afton, Juuso Ikonen.

””

Segern betyder att Brynäs så här långt tagit fyra av sex poäng på den bortaturné som även innefattar ett kommande besök i Örebro innan laget vänder hemåt igen.