TT-Sport

Brækhus: "Tror på tidigt avslut"

TT-Sport Artikeln publicerades

Johnathon Banks mantra är enkelt och tydligt: "Knockouts, knockouts, knockouts". Cecilia Brækhus har lyssnat på sin tränare. - Vi tror på ett tidigt avslut, säger hon inför fajten mot Klara Svensson. Efter segern mot Jennifer Retzke, Tyskland, kände Cecilia Brækhus att hon behövde något nytt.(TT)

Efter segern mot Jennifer Retzke, Tyskland, kände Cecilia Brækhus att hon behövde något nytt. Våren 2015 bestämde sig norskan därmed för att avsluta samarbete med stallet Team Sauerland. Under sommaren hittade hon sin nya tränare i amerikanen Johnathon Banks.

– Sauerland gjorde ett fantastiskt jobb med mig men jag visste att om jag skulle kunna gå vidare så behövde jag få ut mer av träningen. Jag behövde en ny väg, en ny tränare, säger Cecilia Brækhus.

– Med Johnathon har jag fått ny styrka, ny kraft och nytt sätt att se boxning på. Vi vill hela tiden lära oss något nytt, och jag utvecklas för varje match som går.

Bättre med Banks

Efter tränarbytet har den 35-åriga boxaren fortsatt sitt segertåg genom att besegra Chris Namus, Uruguay, och sedan knocka fransyskan Anne Sophie Mathis i andra ronden i den första proffsmatchen i Oslo på 35 år.

– Med Johnathon har allt blivit bättre. Fotarbetet. Var tyngdpunkten finns och hur jag rör mig i ringen. Han fick mig att börja om igen, och det har varit en nyttig process, säger Brækhus.

På fredag är Brækhus, som tvingades flytta fram första matchdatumet med fyra veckor på grund av influensaliknande symptom, ute efter att avsluta Klara Svensson på samma sätt som hon gjorde med Mathis och därmed behålla sina fem mästarbälten i organisationerna WBA, WBC, WBO, IBF och IBO.

Svensson förutsägbar

– Han (Johnathon) säger det varje dag: "I want a knockout, I want a knockout". Han pushar mig hela tiden. Han gör mig galen, säger hon med ett skratt.

– Jag förväntar mig att Klara kommer vara rörlig i ringen och försöka vara oförutsägbar. Men jag har sagt det vid flera tillfällen, det är precis vad som gör henne förutsägbar. Vi ser framför oss att vi kan få till ett tidigt avslut, men vi är också beredda på att gå tio ronder.

Johnathon Banks om "knockoutkravet" i Spektrum i Oslo:

– Jag säger inte att det är det enda sättet att vinna. Om vi måste gå hela vägen så gör vi det, men vi är lika glada om vi får ett tidigt avslut. Det är att vinna som det handlar om, säger han.