TT-Inrikes

Ytterligare två häktade i mordfall

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ytterligare två män, 20 och 19 år, har häktats för inblandning i mordet och den grova misshandeln på Väderkvarnsgatan på Hisingen i Göteborg för en vecka sedan. Sedan tidigare är två 19-åringar häktade misstänkta för delaktighet i mordet och misshandeln samt grovt narkotikabrott i ett fall.(TT)

Sedan tidigare är två 19-åringar häktade misstänkta för delaktighet i mordet och misshandeln samt grovt narkotikabrott i ett fall.

Två unga män, som greps samtidigt med de två tidigare häktade, släpptes i lördags. Åklagaren bedömning är att de inte har med mordet att göra.

Det var den 15 april som en man i 55-årsåldern sköts ihjäl på Väderkvarnsgatan i Brämaregården. Vid samma tillfälle misshandlades en 42-årig man grovt.

– Nu har vi två män som sitter för delaktighet i mordet och två för grov misshandel, säger åklagare Johan Udén till TT.

Åklagaren tror att det finns ett samband mellan mordet på Brämaregården och fallet där tre unga män har häktats misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. De greps bara ett dygn efter dödsskjutningen på en krog på Vårväderstorget i södra Biskopsgården då två män sköts ihjäl och åtta skadades för drygt en månad sedan.

– Jag kan konstatera att de här personerna (som är häktade för mordet respektive vapenbrottet) är en del av samma konflikt, mellan samma grupperingar. De tillhör samma konstellation i norra Biskopsgården, säger Udén.